Tatran v Kodani už aj s Tumidalským a vraj bez stresu

20.11.2008 Celý región

Bratislava 20. novembra (TASR) - V rozlúčkovom zápase v základnej D-skupine Ligy majstrov môžu hádzanári Tatrana Prešov počítať už aj so službami skúsenej strednej spojky Petra Tumidalského.
V sobotňajšom dueli na palubovke favorizovaného FC Kodaň Handbold A/S môžu ešte slovenskí šampióni zabojovať o postup do nadstavby určenej pre najlepších 16 tímov Európy, museli by sa však postarať o skutočnú senzáciu v podobe víťazstva nad finalistom uplynulého vydania Pohára EHF.
Konštruktér prešovskej hry Tumidalský pauzoval od októbrového súboja s Duklou Praha, v ktorom mu Petr Brabec zlomil lícnu kosť. "Možno vďaka jeho návratu sa nám podarí vytvoriť väčší útočný tlak, no bude to pre neho prvý zápas po dlhšej prestávke a hoci s nami už trénuje, ešte potrebuje dohnať resty v signáloch, " tvrdil tréner Rastislav Trtík.
Dvojmetrová opora zeleno-bielych sa nevie dočkať návratu na palubovku. "V tíme je nálada výborná a aj keď v zápase určite nebudeme favoritmi, nenastúpime s porazeneckými myšlienkami, " presviedčal Tumidalský, ktorý pre zranenie chýbal aj v stretnutí 3. kola, v ktorom Prešov dlho sľubne viedol, no nakoniec dánskemu favoritovi podľahol najtesnejším rozdielom.
Reálnou optikou sa na sobotňajšie vystúpenie snaží pozerať aj Trtík. "V každom prípade môžeme hrať uvoľnene a bez stresu, lebo my sme si cieľ splnili zabezpečením 3. priečky v skupine a postupom do PVP. Samozrejme, že najspokojnejší by som bol, ak by sa nám podarilo zvíťaziť, nechcem však budiť žiadne ilúzie. Musíme stáť nohami pevne na zemi, " upozornil prešovský tréner a pokračoval: "Pri všetkej úcte k mojim chlapcom, ktorí naozaj bojujú zo všetkých síl, tímy ako Hamburg a Kodaň nás prevyšujú väčšou vyrovnanosťou kádra, ktorá rozhoduje zápasy. V prvom vzájomnom dueli sme navyše vyhoreli na výbornom nórskom brankárovi Egem, ktorý nastúpil po prestávke a našu streleckú úspešnosť stiahol zo 68 na 47 percent. "
Prešov už vo svojej histórii v najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente raz bol v podobnej situácii ako teraz. V sezóne 2004/05 sa v poslednom kole v Karvinej nad domácim Baníkom prebojoval do osemfinále Ligy majstrov, vtedajší český šampión však nedosahoval kvality súčasného držiteľa dánskeho primátu. Ak FCK naplní očakávania a nad Prešovom zvíťazí, bude Tatran pokračovať "len" v Pohári víťazov pohárov a už v utorok spozná osemfinálového súpera.
Trtíkov tím absolvoval pred cestou do Dánska dve zahrievacie stretnutia - v utorok najskôr v Bratislave zdolal v slovenskej extralige ŠKP 37:29 a v stredu v Plzni bez Urbana a Kozlova zvládol aj domáci tím 31:28. Zo západných Čiech vyrazil klubový autobus priamo na 1200 km dlhú cestu do dánskej metropoly.

Tabuľka D-skupiny pred 6. kolom:
1. HSV Hamburg 5 5 0 0 168:126 10
2. FC Kodaň 5 3 0 2 163:142 6
3. Tatran Prešov 5 2 0 3 136:150 4
4. CZ Belehrad 5 0 0 5 119:168 0

Ďalší program v skupine:
6. kolo
sobota, 22. novembra: Kodaň - Prešov (16.10)
nedeľa, 23. novembra: Hamburg - Belehrad (15.45)
 

Vyberte región